Sunday, April 20, 2014

Ką reikia žinoti ir kuo susirūpinti per Šv. Velykas?

  Vos tik užėjus į bet kurį prekybos centrą prieš pat šventes, tikrai rasime gausybę atributikos, dovanų ir skanėstų, susijusių su ta švente. Ne išimtis yra ir Šv. Velykos. Atėjus į prekybos centrą, pirmosios prekės, kurios jus pasitinka, tai Velykiniai papuošalai, dovanėlės, šokoladiniai ar kitokie skanėstai. Dažnai ne tik susiviliojame kam nors nupirkti šokoladinį Velykų triušiuką ar kiaušinį, bet ir patys mielai tuo pasimėgaujame ar nuperkame savo vaikučiams. Ar pagalvojote kokį poveikį daro šie skanėstai jūsų dantims?
  Kiekvienas skanėstas, saldėsis, šokolado gabaliukas - jūsų sveikų dantų priešas. Bet ne toks baisus priešas, kad nebūtų galima jo paveikti ir paversti draugu. Visi tie saldūs, šokoladiniai skanėstai kenkia jūsų dantims ir didina ėduonies susidarymo tikimybę. O kaip švęsti Šv. Velykas, kad jos nebūtų kenksmingos?
  Švęskite žaismingai, o ne saldžiai:
  • Šokoladinius skanėstus, pakeiskite kitokiais užkandžiais. Vietoj šokoladinio kiaušinio, vaikams dovanokite smagų žaislą. Skanėstą vaikas suvalgys ir pamirš, o žaislas turės ir išliekamąją, mielą ir ilgalaikę vertą.
  • Venkite maisto, kur daug cukraus priedų. Internete pilna receptų ar patarimų, kaip pasidaryti sveikesnį švenčių stalą.
  • Šventę pakeiskite ne valgymu prie stalo, o tarkime žaisminga išvyka į gamtą, sodybą ar zoologijos sodą.
  Odontologijos klinika Vilniuje, taip pat pateikia keletą svarbių patarimų, kaip išvengti ėduonies problemos:
  • Valykitės dantis dukart per dieną. Tai turėtų trukti apie dvi minutės. Ir nepamirškite, kad jei turite mažų vaikų, prižiūrėkite ir juos, kad tinkamai išsivalytų dantukus.
  • Skanaukite šokoladą, o ne „rykite“ visą dieną saldainius ar kitokius maisto produktus. Mėgaukitės maistu.
  • Baigus valgyti skanėstus, galima po to suvalgyti ir gabalėlį sūrio, kuris padės sureguliuoti rūgštingumą.

  Ribojant ir reguliuojant mitybą, galima pagerinti ne tik burnos ertmės būklę, bet ir bendrą sveikatos būklę. Būkite sveiki ir laimingi, gražių Šv. Velykų!

No comments:

Post a Comment